Ontdek meer over

Anja

Mijn Missie
Ik help mensen graag geluk te ervaren, ook als de omstandigheden niet mee zitten. Daarmee hoop ik bij te dragen aan een wereld, waarin we kunnen leven vanuit vertrouwen. Vertrouwen in ons zelf en in de ander. En we in staat zijn om te kiezen vanuit dat vertrouwen, in plaats vanuit angst.
Anja van der Burgh

Anja van der Burgh

Lu Jong Teacher

Mindfulness Trainer

NLP Coach

“Met een hart voor gezond eten”

Hoe het voor mij begon...

Vanuit een strak geregeld en druk leven als jurist maakte ik kennis met Eckart Tolle’s “De kracht van het NU”. Ik vond het een geweldig inzicht om te lezen dat als ik in dit moment ben en mijn geest in de toekomst rondhangt met gedoe en gepieker dit een kloof van angst veroorzaakt. Dat inzicht hielp me in het nu en uit de paniek te blijven.

Coach

De opleiding tot NLP coach bracht mij in contact met allerlei aspecten van persoonlijke ontwikkeling en ik leerde mijn eigen beperkende overtuigingen kennen en ermee om te gaan. Na de opleiding mocht ik als coach mensen begeleiden en dat gaf me veel voldoening. Individueel coachen van mensen in één op één sessies vind ik mooi en dankbaar werk. Het is altijd inspirerend om te zien hoe mensen weer geluk kunnen ervaren, ook als de omstandigheden niet mee zitten.

Eenzame voettocht

Daarnaast droomde ik ervan om een spiritueel centrum in het buitenland te beginnen. Maar de stap om  alle zekerheden op te geven durfde ik pas te zetten nadat ik in 2007 naar Santiago de Compostella was gelopen. Of en waar ik aan het eind van de dag een slaapplaats zou vinden bleek gaandeweg mijn voettocht niet meer zo belangrijk.
Ik durfde meer te gaan leven vanuit vertrouwen in plaats vanuit angst.

Een eigen centrum

In de Eifel vond ik met mijn toenmalige partner een mooie plek om die droom te realiseren. We gaven het de naam Hindeheuvel en ontvingen er vele jaren fijne gasten.

De retraites en coachingsweken deden we zelf, maar er kwamen ook trainers met hun eigen groepen. En zo maakte ik kennis met Tibetaanse Yoga en mindfulness.

Lu Jong

De bewegingen van de Tibetaanse Yoga spraken mij aan en de vijf elementen oefende ik elke ochtend. Gewoon omdat het zo goed voelde en ik heerlijk opgewarmd met een soepele rug aan de dag kon beginnen.
Na verloop van tijd merkte ik dat ik fysiek sterker werd. De oefeningen deden echt iets met me.
Zo kwam het dat ik alle oefeningen wilde leren en de opleiding tot teacher ging volgen. Lu Jong heeft mij veel gebracht. Niet alleen ben ik  flexibeler geworden, ik voel ook meer stabiliteit en openheid. Deze mooie yogavorm deel ik nu met veel plezier in de yogalessen.

In het meNu

Toen er een moeilijke periode voor mij aanbrak en ik alleen naar Nederland terugkeerde, bleek mindful leven en bewust in het moment (in het Nu) blijven echt mijn redding. Nadat  er weer wat ruimte en energie kwam heb ik “In het meNu” opgezet. Onder die naam geef ik mindfulness trainingen, wekelijkse yogalessen en individuele coachingsessies.

Ik ben heel dankbaar dat ik in aanraking mocht komen met mindfulness en dit een paar jaar terug mocht verdiepen bij de Tibetaanse leraar Tulku Lobsang.

Elke dag ondervind ik hoe mindfulness me helpt om steeds meer mezelf te worden, minder te oordelen, meer geduld te ontwikkelen, moeilijkheden beter te accepteren en steeds meer momenten van geluk te ervaren.

" Happiness is not something ready made. It comes from your own actions. "
Dalai Lama

Gecertificeerd

Zowel voor het geven van mindfulness en yogalessen als voor de individuele coaching ben ik gecertificeerd.

Mijn yoga en mindfulness opleidingen volgde ik bij Tulku Lobsang en zijn organisatie Nangten Menlang International.
De NLP-master coach opleiding bij Vidarte in Den Bosch.

Voor mij past het allemaal mooi bij elkaar want een gezonde geest huist in een gezond lichaam, en ik ben ervan overtuigd dat leven in aandacht, beweging en een goede voeding de belangrijkste ingrediënten daarvoor zijn!

Scroll naar boven